Vloerverwarming leggen kan in principe in elk gebouw, dat bewijst zeker dit project. Het gebouw ‘’Felix Meritis’’ staat al sinds 1788 aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het gebouw is een rijksmonument met een rijke en bekende historie en is daarmee één van de bekendere gebouwen in het straatbeeld van Amsterdam. In 2015 is er begonnen aan een grote renovatie, ook wij hebben ons steentje hieraan bijgedragen in 2019.

Historie

In het begin was Felix Meritis een genootschap voor de gegoede burger, later zijn hier steeds meer mensen aan toegevoegd. Het genootschap beschikte over een eigen orkestzaal die volgens velen de beste en mooiste van Europa was tot 1830. In 1888 werd het genootschap ontbonden en kreeg het gebouw een andere invulling die beter bekend is bij het publiek.

Vanaf 1888 werd het een van Amsterdams grootste drukkerijen, dat drukken is heel lang gedaan. Na de tweede wereldoorlog vestigde de CPN (communistische partij) zich in het pand. Zij drukten hier ook hun communistische krant, de waarheid. De meeste mensen zullen Felix Meritis ook herinneren als het symbool voor het communisme in Nederland. Zeker ook omdat het gebouw bestormd is door boze Nederlanders als gevolg van de Sovjet inval in Hongarije in 1956.

In de jaren 60 kwam hier vooral de Alternatieve jeugd bij elkaar. Ramses Shaffy heeft hier een grote bijdrage aan geleverd, er is zelfs een concertzaal naar hem vernoemd. Toen de CPN het pand in 1982 verkocht aan de gemeente Amsterdam bleef het een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en culturele ondernemers.

Vanaf 2014 heeft Amerborgh het pand in zijn bezit en zijn vrijwel direct begonnen met verbouwen. Het pand staat nu bekend als ‘’Felix in de steigers’’. De uiteindelijke invulling van het pand is nog niet duidelijk, maar het wordt iets met debatten, exposities en toneel.

Onze bijdrage

In dit pand hebben we 265m2 voorzien van vloerverwarming bevestigd op netten. In het pand ligt nu 2000 meter aan buis. Het is niet een extreem groot project geweest, maar het blijft heel bijzonder dat er in zo’n pand vloerverwarming van ons ligt.

Recente projecten

Stadswinkel Tilburg

Stadswinkel Tilburg In Tilburg hebben we een flinke bijdrage mogen leveren aan het verbouwen van de voormalig bibliotheek naar nieuwe stadswinkel. We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij dit project. Inmiddels

LEES MEER
Vloerverwarming

Vrije school, Zutphen

In Zutphen hebben we de nieuwe vleugel van de vrije school voorzien van vloerverwarming. Dit was in totaal 1600 m2, hier hebben we 13000 meter buis gelegd. De vloerverwarming bij dit project

LEES MEER
NAAR ALLE PROJECTEN